Fläskkorv - räcker till 8-10 portioner

    1 kg fläskkarré

    250 g späck

    1 gul lök

    1 vitlöksklyfta

    0.5-1 msk salt

    20 vitpepparkorn

    10 svartpepparkorn

    2 tsk mejram

    2 msk potatismjöl

    1.5 dl kalvbuljong

    1.5 dl vispgrädde

 

    Mal kött, späck, lök o vitlök - 1 gång grovt, 1 gång fint

    Bearbeta tillsammans med kryddor och potatismjöl i blandarskålen 15 min.

    Späd med buljong och vispgrädde.

    Stoppa rätt löst i fjälster, som ska vara genomsköljda och blötlagda minst 30 min.

    Knyt till ordentligt i ändarna, koka korven i saltat vatten som kryddas med vitpeppar och lagerblad.

    Servera med buljongkokta rotsaker och senapsgrädde.