Morotspickles med citron och koriander

1 kg goda morötter

Skala morötter och skär dem i sneda slantar, cirka 3 mm tjocka. Förväll i saltat vatten (1 tsk salt/liter vatten), 1-2 minuter. Använd durkslag och häll av vattnet, kyl sedan morötterna med rinnande vatten några sekunder. Lägg morötterna i en skål. Häll över saltlag (1 liter vatten + 1 dl salt rörs ihop tills saltet har lösts). Täck över med plastfolie och ställ kallt i ett dygn. Häll bort saltlagen och låt morötterna rinna av en stund.

   

2 gula lökar - skalade och skivade i 2 mm tjocka skivor

Det gula på skalet från 1-2 citroner

1 msk korianderfrön - grovt krossade

 

Varva morötter, lök, korianderfrön och citronskal i en lagom stor burk. Koka upp en ättikslag (2 dl ättika 12%, 3 dl vatten, 4 dl socker)- så att sockret löser sig. Häll den het över morötterna - lagen måste täcka alla bitar. Sätt genast på lock. Förvara svalt - morötterna är ätfärdiga efter cirka 3 veckor och de håller i åtminstone ett halvår.