12-14 portioner
DAG 1
750 g fläskkarré utan ben.
Skölj den hela köttbiten i kallt vatten, lägg i gryta och häll på vatten så att det täcker köttet. Tillsätt salt (1 tsk/liter).
Koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda tills köttets innertemperatur är 93ºC. Tag upp köttet ur spadet, lägg det i exempelvis en plastpåse och låt
det kallna, gärna i kylskåp.
SÅS
2 liter vatten
5 hönsbuljongtärningar
30 g färsk ingefära, skalas och skivas i 1 mm tunna skivor
1.5 tsk torkad, mald ingefära
4 msk Mrs Chengs Mushroom-soja
2.5 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
1 tsk mald kanel
5 msk strösocker
1 tsk cayennepeppar
0.8 dl vitvinsvinäger blir såsen för sur kan man fixa det med mer salt
4 tsk salt
2.5 dl Maizena majsstärkelse (majsredning som finns i affären ), blanda "mjölet" med lika mycket vatten (eller mer)
0.5 dl Sweet Chilisås
Koka upp vatten med buljongtärning och färsk ingefära, blanda i torkade kryddor, socker, vinäger och salt. Vinäger och salt balanserar varandra blir det för surt kan man salta mer och vice versa. Koka ihop en stund och red sedan med Maizena. Tillsätt Sweet Chilisåsen. Det ska bli cirka 2,25-2,5 liter sås kokar mycket bort fär man späda med vatten.
DAG 2
Grönsaker:
300 g purjolök ta bort torra delar, snitta på längden, skölj och skär i 5 mm tjocka skivor, även det gröna. Fräs dem halvmjuka i neutral olja som till exempel rapsolja.
300 g morot skala och skär i 2 mm tjocka skivor. Fräs halvmjuka i olja.
300 g röd paprika kärna ur, skölj, skär i 5 mm tjocka skivor. Fräs halvmjuk i olja.
250 g färsk broccoli ansa, skär stammen i 3 mm tjocka skivor och gör buketter (15 mm). Fräs halvmjuka i olja.
Ca 280 g bambuskott strimlor eller skivor på burk, avrunnen vikt. Behöver ej fräsas.
200 g minimajs på burk. Behöver ej fräsas men dela gärna kolvarna i 2-3 cm långa bitar.
450 g äpple Golden Delicious. Skala, kärna ur, skär i centimeterstora tärningar.Behöver inte fräsas
Alla grönsaker blandas i en stor gryta. Kokhet sås hälls över och eventuellt låter man alltsammans koka upp, låt det bara precis börja bubbla. Tag grytan från värmen och blanda ned köttet som skurits i 2 mm tjocka skivor som befrias från fett. Är skivorna stora kan man dela dem till bitar ungefär 2 cm i fyrkant. Låt gärna grytan stå i 5 minuter innan den serveras.