Sachertårta
150 g smör - rumsvarmt
4 äggulor
1.5 dl socker
2 dl sötmandel - malen, man måste inte skålla och skala den innan man maler
3 msk vetemjöl
200 g choklad - med 55-75% kakao - smälts försiktigt i vattenbad
0.5 dl kakao
4 äggvitor
Rör smör o socker poröst, blanda i en äggula i taget, sedan rör man ner choklad, kakao, mandel och vetemjöl.
Äggvitorna vispas hårt och vänds sedan ned. Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 175°C i 60 min
3/4 dl aprikosmarmelad
Chokladglasyr
50 g choklad med 55-75% kakao - smälts försiktigt i vattenbad
50 g osaltat smör - skuret i småbitar smälts ned i chokladen
När kakan är rumsvarm: Bred aprikosmarmeladen över, doppa sedan översidan i chokladglasyr. Garnera med rostad mandel.