Snapsrecept komponerade av Smörjarcorpset
Jessicas licfestsnaps - 1-2 påsar torkade aprikoser körs i mixer och blandas med en halv flaska brännvin, 1-2 röd spansk peppar kärnas ur och läggs i en halv flaska sprit. Låt stå ett par dagar - sila av och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda ihop essenserna. Eventuellt kan man behöva söta lite med exempelvis med vit sirap.
Chilisnaps - 1 rätt stor chilifrukt snittas upp på längden och läggs i 1 flaska brännvin 1 dygn
Pomeranssnaps - 1 påse torkad pomerans (blötläggs eventuellt) och läggs därefter i 1 flaska brännvin i 1-2 dygn
Malörtsbrännvin - 1 rejäl malörtskvist sätts i 1 flaska brännvin i 1 dygn
Pepparkakssnaps - 7 nejlikor,
1 kanelstång, 1 bit (så stor som en kanelstång) torkad ingefära, 10 kardemummakärnor
och ev en halv bit pomerans till en flaska brännvin. Låt stå
någon vecka. Sila av och söta eventuellt med vit sirap.