Snapsrecept komponerade av Smörjarcorpset

Jessicas licfestsnaps - 1-2 påsar torkade aprikoser körs i mixer och blandas med en halv flaska brännvin, 1-2 röd spansk peppar kärnas ur och läggs i en halv flaska sprit. Låt stå ett par dagar - sila av och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda ihop essenserna. Eventuellt kan man behöva söta lite med exempelvis med vit sirap.

Chilisnaps - 1 rätt stor chilifrukt snittas upp på längden och läggs i 1 flaska brännvin 1 dygn

Pomeranssnaps - 1 påse torkad pomerans (blötläggs eventuellt) och läggs därefter i 1 flaska brännvin i 1-2 dygn

Malörtsbrännvin - 1 rejäl malörtskvist sätts i 1 flaska brännvin i 1 dygn

Pepparkakssnaps - 7 nejlikor, 1 kanelstång, 1 bit (så stor som en kanelstång) torkad ingefära, 10 kardemummakärnor och ev  en halv bit pomerans till en flaska brännvin. Låt stå någon vecka. Sila av och söta eventuellt med vit sirap.